Gå til sygdomsliste

Chokoladebrownie med jordbærcoulis

Portioner: 4
Fryseegnet
  •  
    Energirig
Chokoladebrownie:

Rør mel, kakao, sukker, bagepulver og salt sammen. Smelt smørret, og tilsæt det sammen med æggene lidt ad gangen. Hak chokolade og nødder groft, og kom dem i massen. Rør det hele godt igennem. 

Hæld massen op i et ildfast fad, som er belagt med bagepapir, og bag brownien ved 160 grader i 45 minutter. Tag kagen ud af ovnen, og stil den på køl.

Efter et par timer er den fast og til at skære i.

 

Jordbærcoulis:

Skyl jordbærrene, og skær den grønne top af. Put bærrene i en blender sammen med honningen, og kør det godt igennem. Hvis du synes, at coulisen ikke er sød nok, så brug lidt mere honning.

Anret brownien med friske jordbær på toppen og jordbærcoulis omkring.

Tip:

Du kan også servere chokoladebrownien med en kugle vaniljeis eller lidt cremefraiche og evt. nogle friske bær i stedet for jordbærcoulis.

Chokoladebrownie

100 g mel
75 g kakao
400 g sukker
¼ tsk bagepulver
1 knsp salt
200 g usaltet smør
225 g æg
60 g nødder
60 g chokolade


Jordbærcoulis

8 jordbær
1 spsk honning


Tilbehør

jordbær