Gå til sygdomsliste

Moderne rødgrød

Hurtig tilberedning
Portioner: 2
  •  
    Let at synke

Rødgrød er enkelt at lave året rundt, hvis du har bær i fryseren. Brug de bær, du bedst kan lide og bland dem gerne. Det kan f.eks. være jordbær, hindbær, solbær, blåbær, ribs eller brombær.


Sådan gør du

Kog bærrene op, smag til med agavesirup eller akaciehonning. Vær opmærksom på, at grøden kommer til at smage sødere, når den er afkølet. Tag gryden af varmen, og smag yderligere til med fintrevet citronskal.

Køl grøden af, og servér med iskold piskefløde. Alternativt kan du spise grøden lun og eventuelt piske fløden let inden servering.

Tip:

Grøden smager dejligt, hvis du bruger flere forskellige bær i grøden. Du kan bruge alle slags røde og mørke bær, så vælg dem du bedst kan lide.

Tip:

Du kan også spise grøden lun med vaniljeis til. 

Tip:
  •  
    God ved smagsforandringer

Hvis du har problemer med for kraftigt smagende mad, så skal du vælge milde søde bær som jordbær, hindbær og brombær.

Holdbarhed

Put grøden (uden fløde) i et skoldet glas og sæt den i køleskabet, hvor den holder sig frisk i en uge.

 

Ingredienser

275-300 g frosne røde bær, gerne forskellige slags som jordbær, hindbær, solbær og ribs
1 økologisk citron, 1 tsk fintrevet skal heraf 
agavesirup eller honning, mængden afhænger af smag og type bær

piskefløde til servering