Gå til sygdomsliste

Rabarberkage med rugbrød

Hurtig tilberedning
Portioner: 4

Rugbrød i samspil med sure rabarber og sukker giver en dessert, der skiller sig lidt ud fra de sædvanlige. Hvis du kan lide karismatiske desserter, der kombinerer det søde og salte køkken, er denne dessert lige noget for dig.

 


Sådan gør du:

Skær rugbrødet i mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor. Blend rugbrødet, til alle store stykker er opløst. 

Tilsæt æblemost, mandler, brun farin og smør, og blend i yderligere 2 minutter. Slå æggene ud i foodprocessoren et ad gangen. Blend massen, til den er homogen.

Skyl rabarberne, og skær bladene fra. Skær stilkene i stykker på 1 cm, og vend dem sammen med rugbrødsmassen. Fordel dejen i en tærteform, og bag kagen ved 180 grader i cirka 35 minutter, indtil den er fast.

 

Servering:

Server kagen lun med lidt kold skyr eller drænet yoghurt. Den er også lækker med vanilje- eller lakridsis.

Kagen holder sig frisk i køleskabet i 4-5 dage.

Ingredienser

300 g tørt rugbrød
1,5 dl æblemost
100 g mandler
100 g brun farin
80 g blødt smør
4 æg
300 g rabarber