Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Mild ærtesuppe, der også er god med ristede kammuslinger eller helt for sig selv. Har du svært ved stegeos i køkkenet, kan du bage fisken i ovnen i stedet.
Sautér løg og hvidløg i olivenolie, uden at de tager farve. Kom hvidvin på, og lad den koge ind til det halve. Tilsæt bouillon eller vand, og lad det hele koge i ca. 10 minutter.
Hvis du skal have flere kalorier, så brug kun 8-10 dl vand og 2 dl piskefløde til suppen. Du kan også tilsætte energipulver til en portion suppe.
Kom ærter og yoghurt i suppen, og træk gryden af varmen. Blend med en stavblender, og smag til med salt og peber. Del imens fisken i fire stykker. Steg fisken i lidt olie på en slip-let-pande ved middel varme. Steg den næsten færdig på den ene side, tag panden af varmen, vend fisken, og steg den færdig på eftervarmen. Krydr fisken med salt.
Sæt gryden tilbage over varmen, og lad suppen varme op, den må ikke stå og koge i længere tid, så bliver farven grim. Vend ærteskud, dild og kørvel med lidt æbleeddike.
Anret suppen i dybe tallerkener. Kom ristet fisk i suppen, og pynt med rigeligt urtesalat. Servér straks med ristet rugbrød til.
Du kan sagtens servere suppen uden fisk. Eller brug den som forret, for eksempel med ristede kammuslinger i.
Suppen kan fryses (uden fisk og topping). Farven bliver knap så grøn efter frysning, men smagen er lige så skøn.
1 løg
2 fed hvidløg
olivenolie
1 dl hvidvin
10-12 dl grøntsagsbouillon eller vand
250 g ærter fra frost, optøede
100 g drænet yoghurt 10%
salt og peber
600 g kuller i filet, uden ben og skind
lidt olie til stegning
flagesalt
1 bakke ærteskud
1 håndfuld dild, plukket
1 håndfuld kørvel, plukket
1-2 spsk æbleeddike
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17