Gå til sygdomsliste

Stegt fisk med flækærtemos og rå remoulade

Portioner: 4
  •  
    Let at synke

Ærtemos:

Kog flækærterne helt møre i ca. 30 minutter i rigeligt vand, og sigt så vandet fra. Blend ærterne i en foodprocessor med yoghurt, rapsolie og eddike til en grov puré. 

Smag ærtemosen til med salt og peber.

Remoulade:

Blend fennikel, gulerødder og blomkål i en foodprocessor i kort tid, så grøntsagerne kun er grofthakkede.

Læg grøntsagerne i en gryde, tilsæt rørsukker og eddike, og lad det simre ved lav varme i 5 minutter. Tag grøntsagerne af blusset, og lad dem køle af. Hak de syltede agurker groft, og vend dem sammen med grøntsagerne. 

Hak kørvelen, og vend den sammen med mayonnaise og skyr. Sigt væden fra grøntsagerne, og vend det hele sammen. Smag remouladen til med salt, peber og eddike.

Stegt fisk:

Tjek fisken for skæl og ben. Drys kødsiden med lidt salt og lad den trække i 10 minutter inden den steges. Varm en pande op til middelhøj varme.

Tilsæt olie og læg fiskestykkerne med skindet nedad, uden at de rører ved hinanden. Lad stykkerne stege i 4-6 minutter uden at røre ved dem.

Reguler temperaturen på panden, så fisken hele tiden steger, uden at det lyder for voldsomt. Når fisken er stegt sprød på skindet og er tilberedt halvvejs op igennem kødet, så vend stykkerne med kødsiden ned mod panden og sluk for varmen.

Servering:

Anret den stegte fisk oven på en skive rugbrød, med flækærtemos og remoulade ved siden af.

Tip:
  •  
    Let at synke

Undlad den grove remoulade, hvis du har svært ved at synke de grove stykker af grøntsager. Fisk og ærtemos alene er lettere at synke. Hvis du gerne vil have remoulade, kan du bruge en almindelig remoulade. Hvis du vil lave den selv, kan du finde en opskrift under 'Pålæg og tilbehør'.

Ærtemos

150 g gule flækærter
75 g yoghurt naturel
½ dl koldpresset rapsolie
lidt æblecidereddike


Remoulade

½ fennikel
1 gulerod
1 buket blomkål
10 g rørsukker
lidt æbleeddike
20 g syltet agurk
3 spsk mayonnaise
3 spsk skyr
5 stilke kørvel


Stegt fisk

4 stykker hvid fisk med skind (uden skæl og ben), f.eks. torsk, lyssej, fjæsing eller knurhane
salt
3 spsk solsikkeolie


Tilbehør

4 skiver rugbrød