Gå til sygdomsliste

Hornfisk med løgkompot og dildkartofler

Portioner: 2

Hornfisken er kendt for sine grønne ben, der om ikke andet gør det nemt at undgå at få en bid fisk med ben i! Hornfiskens kød er hvidt og fast, og har en mild smag. Spis hornfisk i april og maj, hvor sæsonen er på sit højeste, f.eks. med løgkompot og dildkartofler som her. 


Sådan gør du:

Klargør alle grøntsagerne. Kog kartoflerne i 8 minutter i saltet vand. Tag gryden af blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet, til de er møre. Når de er møre, så hæld vandet fra, og hold kartoflerne varme i gryden under låg.

Løgkompot:

Halvér løget, og snit det i tynde strimler. Steg løget glasklart i rapsolie ved svag varme, så det ikke tager farve. Skær rabarberne i terninger af ca. 1 cm, og kom dem i gryden. Tilsæt fennikelfrø, sukker og eddike, og lad det hele simre i 20 minutter ved mellemvarme. Tag kompotten af varmen, og lad den køle af.

Hornfisk:

Drys fisken med salt og sukker og lad den marinere, indtil den skal steges. Panér fisken i mel, og steg den gylden og sprød på panden i halvt smør og halvt olie.

Servering:

Vend de lune kartofler med en klat smør og friskplukket dild lige inden servering. Krydr med salt og peber. Server hornfisken med dildkartofler, løgkompot og brød til.

Kartofler

300 g kartofler (evt. lidt ekstra, så der er til frokost i morgen)
salt
10 g smør
½ bdt dild


Løgkompot

1 løg
1 spsk koldpresset rapsolie
100 g rabarber
1 tsk fennikelfrø 
2 spsk sukker
1 spsk æbleeddike


Hornfisk

300 g hornfiskefilet (kan erstattes med sild eller rødspætte)
½ tsk salt
1 tsk sukker
20 g mel
10 g smør
1 spsk koldpresset rapsolie
salt og peber


Tilbehør

2 skiver groft brød