Gå til sygdomsliste

Hyldeblomstpocheret laks med rabarbersalsa

Portioner: 4

Laksebøffer marineret i hyldeblomstsaft.


Laks:

Læg de fire stykker fisk i et ildfast fad. Kom hyldeblomstsaft og laurbærblade ved. Bag fisken i ovnen i ca. 8-12 minutter. Krydr med salt og peber. Servér fisken lun eller lad den køle af i lagen og server den kold.

Rabarbersalsa:

Skær tomaterne i tern. skær rabarberstænglen i tern på 1x1 cm. Skræl og hak ingefæren fint. Befri chilien for kerner, og hak den fint. 

Bland alle ingredienser til salsaen sammen, og krydr med salt og peber.

 

Råmarinerede gulerødder:

Vask gulerødder, og skær dem i mindre stykker - eller lav tynde strimler med en kartoffelskræller. Skær parmesanosten i tynde flager.

Bland gulerødderne med kapers, eddike og æblemost. Anret det hele på et fint fad, og drys med groft salt, friskværnet peber og parmesan.

Laks

laksefileter (600 g), eller anden fisk, f.eks. multe og makrel
1½ dl hyldeblomstsaft, opblandet med vand
3 laurbærblade


Rabarbersalsa

3 tomater
1 rabarberstængel (du kan også bruge forårsløg eller porrer)
½ dl koldpresset rapsolie
10 g ingefær
1 chili


Råmarinerede gulerødder

1 bdt spæde gulerødder
3 spsk kapers
½ dl hvidvinseddike
1 dl god æblemost
50 g parmesan