Gå til sygdomsliste

Laks med sesamcrust

Hurtig tilberedning
Portioner: 4
  •  
    Energiindhold kan øges

Giv laksefileten en sprød skorpe af ristede sesamfrø og solsikkekerner, sød chilisauce, lime og sojasauce. 


Sådan gør du:

Rist sesamfrø og solsikkekerner på en tør, varm pande. Kom dem i en skål sammen med chilisauce, soja og limesaft, og rør det til en tyk, lind masse.

Smør sesammassen på laksen. 

Læg laksen på bagepapir i en bradepande og steg den i ovnen i ca. 25-30 minutter, alt efter laksefiletens tykkelse. Laksen må gerne have en let rå kerne. Spis f.eks. laksen sammen med asiatiske kålsalat, sursød asiatiske salat eller brune ris med sesam, pistacienødder og syltet ingefær. 

Asiatisk kålsalat

Sursød asiatisk salat

Brune ris med sesam, pistacienødder og syltet ingefær

 

Tip:
  •  
    Energiindhold kan øges

Hvis du skal spise mad med højt kalorieindhold, så server laksen med f.eks. kartoffelmos (eller anden grøntsagsmos) rørt med sødmælk og olivenolie eller smør. Undlad eller spis kun lidt salat til.

 

Ingredienser

ca. 750 g laksefilet
1 dl sesamfrø
½ dl solsikkekerner
½ dl sød chilisauce eller mere
2 spsk sød sojasauce (ketjap manis)
lidt limesaft, friskpresset