Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Muslinger er både hurtig og sund mad. Her har de fået masser af smag fra den røde karry. Der er stor forskel på, hvor stærke karryblandinger er. Smag derfor forsigtigt til.
Skyl perlerugen, og kog den i usaltet vand i ca. 15 minutter. Tilsæt salt, og kog dem møre, ca. 5 minutter yderligere.
Rens muslingerne i koldt vand. Fjern skægget, og kassér åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.
Sautér porrer, gulerødder og hvidløg i en smule olie i en varm wok eller gryde. Kom rød karry på, og lad det stege med i 1/2 minut. Tilsæt kokosmælk, vand, sukker og fiskesauce, og lad det koge op.
Hvis du skal have flere kalorier, kan du i stedet for 2 dl vand tilsætte ekstra kokosmælk eller 2 dl piskefløde.
Kom muslingerne op i saucen, og læg låg på. Lad det dampe i 3-4 minutter under låg, eller til muslingerne har åbnet sig. Kom kogt perlerug i. Tag gryden af varmen. Tilsæt thaibasilikum og smag til med limesaft. Servér straks med limebåde til. Kassér eventuelle muslinger, der ikke har åbnet sig under tilberedningen.
1 1/2 dl perlerug
1 kg blåmuslinger
2 porrer, i tynde skiver
3 gulerødder, i skrå skiver
3 fed hvidløg, i tynde skiver
lidt olie til stegning
1-1 1/2 spsk rød karry
4 dl kokosmælk
2 dl vand
1 tsk sukker
2-3 spsk fiskesauce
1 potte thaibasilikum, plukket
3-4 spsk limesaft
limebåde
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17