Gå til sygdomsliste

Ristet kulmule med bønnesalat

Portioner: 4

Bønner er mættende og rige på kostfibre. De er lækre, når de som her vendes i en god, saftig dressing. Husk at tørrede bønner skal udblødes i koldt vand natten over. Du kan bruge bønner fra dåse i en snæver vending, men du får klart bedst resultat med tørrede, udblødte bønner.

 

 

 


Sådan gør du:

Læg de røde bønner i blød natten over. 

Kassér vandet næste dag, og skyl bønnerne grundigt. Kom dem i en gryde med frisk, letsaltet vand, og lad dem koge, til de er møre, men stadig har bid. Det tager ca. 40-50 minutter alt efter bønnetype og størrelse. Lad derefter bønnerne køle af.

Damp de grønne bønner i en gryde med en smule vand i et par minutter, til de er møre, men stadig har bid. Køl dem af i iskoldt vand.

Skær forårsløg, hvidløg, peberfrugt og tomater renset for kerner og saft i små stykker, og vend dem sammen med begge slags bønner. 

Rør ingredienserne til dressingen sammen til en syrligsød dressing, og vend den i bønnerne sammen med en masse friskhakket persille. 

Varm olivenolien op på panden. Skær kulmulefileten i passende stykker, og steg dem ca. 2-3 minutter på hver side, alt efter tykkelse, til de er gyldne, sprøde og lækre. Drys med salt og peber, og servér kulmulen sammen med de skønne bønner og en frisk grøn salat.

Kulmule

koldpresset jomfruolivenolie
1-2 kulmulefileter
flagesalt  
sort peber, friskkværnet 


Bønner

100 g tørrede røde bønner
100 g grønne bønner
salt
1-2 forårsløg
1 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
3 tomater


Dressing

4 spsk koldpresset jomfruolivenolie
2 spsk æblecidereddike
1 tsk ahornsirup eller honning
kruspersille
flagesalt
sort peber, friskkværnet