Gå til sygdomsliste

And i æbler

Portioner: 4
Fryseegnet

Andelåret simrer sig mørt med æbler, enebær, allehånde og bouillon, og behøver ikke andet tilbehør en groft brød og en enkel salat.


Sådan gør du:

Brun andelårene godt i olivenolie i en stor gryde, til skindet er sprødt og gyldent. Pil og skær løgene i smalle både, tilsæt dem til andelårene sammen med allehånde og enebær. Steg det hele godt igennem. 

Fjern kernehusene på to af æblerne, og skær æblerne i smalle både. Tilsæt dem til gryden. Steg et par minutter, og hæld så fonden på, til det hele næsten er dækket. Læg låg på, og lad andelårene småsimre i ca. 45 minutter.

Tilsæt æblebåde fra de to sidste æbler og lad det hele simre videre i ca. 20 minutter. Smag retten til med lidt salt og peber. 

Servér andelårene med et godt brød og en grøn salat.

Tip:

Du kan lave en stor portion og fryse små portioner andelår ned. Så har du til et nemt og dejligt måltid, når energien er lille.

Ingredienser

4 store berberiandelår inkl. overlår 
koldpresset jomfruolivenolie
2 store løg
12 stk. hel allehånde
12 hele enebær
4 velsmagende danske æbler
1½ l grøntsags- el. fjerkræfond
flagesalt og friskkværnet sort peber


Tilbehør

groft brød
salat