Gå til sygdomsliste

Fuldkornstærte med broccoli og nye løg

Portioner: 8 (2 tærter)
Fryseegnet

Grov, vegetarisk tærte med fuldkornsbund og fyld af broccoli, spidskål og løg. God som frokost eller aftensmad, f.eks. sammen med en salat og groft brød.


Sådan gør du:

Start med at tænde ovnen på 160 grader, og klargør alle grøntsagerne.

Tærtedej:

Bland de tre slags mel og bagepulver i en skål. Rør rapsolie, vand, salt og yoghurt i melblandingen, og ælt det sammen. Del dejen i to og rul tærtedejen tyndt ud (ca. 2 mm), og læg dejen i to tærteforme, så den dækker både bund og sider. Prik dejen med en gaffel. Sæt formene i ovnen ved 160 grader i 15 minutter, til tærtedejen har sat sig. Tag den ud, og lad den køle af.

Tip:

Tip Du kan sagtens lave tærtedejen, dagen inden den skal bruges. Hvis der bliver dej tilovers, kan du rulle den tyndt ud, bage den og spise den som knækbrød.

Fyld:

Pil og snit de nye løg og hvidløget.

Steg løg og hvidløg i lidt olie ved lav varme, indtil de er glasklare. Skær broccolibuketterne fra stokken, pluk dem i mindre stykker, og skyl dem. Snit spidskålen i tynde strimler, og vend så de sauterede løg og hvidløg, broccolien og spidskålen sammen. Pisk æg og mælk sammen, og krydr med salt og peber.

Læg grøntsagerne i de forbagte tærtebunde, og hæld æggemassen over. Bag tærten ved 160 grader i 25 minutter.

Topping:

Skyl og tør salat og brøndkarse. Skær salaten i strimler. Pil og hak skalotteløget fint, og vend det sammen med salat og brøndkarse.

Pisk eddike og rapsolie sammen, krydr med salt og peber, og vend det sammen med salaten. Vend hytteost i til sidst. Smag på toppingen, måske skal den have lidt mere salt, peber eller eddike. 

Anret halvdelen af toppingen på den ene lune tærte, og servér.

Tip:

Gem den ene tærte og halvdelen af toppingen i køleskabet til næste dag. Du kan også fryse den ene tærte ned (uden topping), så har du nem mad til en travl dag. Nøjes da med at lave en halv portion topping.

Tærtedej (2 tærter)

200 g hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
100 g fuldkornsrugmel
1½ tsk. bagepulver
1½ dl koldpresset rapsolie
4 spsk vand
1½-2 tsk salt
2 dl yoghurt eller A-38


Fyld

4 nye løg
2 fed hvidløg
2 spsk olie
1 broccoli
300 g spidskål
6 æg
4 dl letmælk
salt og peber


Topping

1 romainesalat
1 stort bundt vild brøndkarse
2 skalotteløg
2 spsk æblecidereddike
2 tsk koldpresset rapsolie
8 spsk hytteost 3 %