Gå til sygdomsliste

Fiskefrikadeller med japansk kål og ris

Portioner: 4
Fryseegnet
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    God ved kvalme

Fiskefrikadeller med peberfrugt, chili, ingefær og friske krydderurter serveret med japansk kålsalat og ris. 


Fiskefrikadeller:

Hak fiskekødet (fint eller groft efter smag). Befri peberfrugten for kerner, og hak den fint. Pil skalotteløget, og hak det fint. Skræl ingefæren, og hak eller riv den fint. Befri chilien for kerner, og hak den fint. 

Bland torsk, peberfrugt, rødløg, ingefær og chili til fars. Rør æg og citronsaft godt rundt i farsen. Hvis du kan lide det rustikt, så rør det i hånden, ellers giv det en tur i blenderen.

Hak krydderurterne, og tilsæt dem. Rør godt rundt. Hvis farsen er for fast, så tilsæt et æg mere eller lidt sojasauce. Lad farsen hvile et øjeblik.

Gør dine hænder våde, form farsen til små deller, og vend dem i sesamfrø - tryk dem en anelse flade, så de ligner små, fede cookies. Steg dem på en varm pande med lidt smør. De kan efterfølgende holdes lune i ovnen ved 150 grader.

Tip:

Hvis du får fiskefrikadeller i overskud, kan de fryses. Lav evt. en ekstra stor portion, så du er sikker på at have til fryseren. 

Ris:

Pil løget, og skær det i både. pluk krydderurterne, hak dem evt. groft. Hak hvidløgene groft. 

Kog risene efter anvisningen på pakken, men tilsæt også løg, krydderurter, hvidløg og hele peberkorn til kogevandet. Lad vandet koge væk, og rør godt rundt undervejs. Kom lidt hørfrøolie i risene, når de er færdigkogt, og smag til.

Japansk kål:

Hak hvidkålen i fine strimler. Brug evt. et mandolinjern, hvis du har et. Pisk wasabien ud i soja- og fiskesauce. Hæld blandingen ud over kålen, og vend det hele sammen.

Fiskefrikadeller

600 g torsk, lyssej eller anden hvid fisk af torskefamilien
1 gul peberfrugt
1 rødløg
10 g frisk ingefær
1 chili
2 æg
1 citron, saften af
1 bdt koriander
1 bdt basilikum
1 dl sesamfrø
lidt smør til stegning


Ris

250 g brune ris
1 løg
½ bdt krydderurter
2 fed hvidløg
1 spsk hele peberkorn
2 spsk hørfrøolie eller anden olie fra hylden


Japansk kål

½ hvidkål
1 tsk wasabipasta (den grønne pasta på tube, som man også får til sushi)
½ dl sojasauce
½ dl fiskesauce