Gå til sygdomsliste

Appelsinsalat med granatæble, forårsløg og pinjekerner

Hurtig tilberedning
Portioner: 4

Smuk, farvestrålende, vegetarisk salat med orange appelsin, grøn ruccola og knaldrøde granatæblekerner.

 


Sådan gør du:

Spred rucolaen ud på et fad. Skræl appelsinerne og skær dem i tynde skiver, som lægges oven på rucolaen.

Tryk granatæblet hårdt på ydersiden eller pres og rul det hårdt hen over et bræt flere gange, til kernerne løsner sig. Læg granatæblet i en dyb tallerken, hvor det skæres midt over, og kerner og saft rystes ud i tallerkenen. 

Drys granatæblekernerne over appelsinsalaten – saften kan drikkes, eller man kan bruge den i en dressing. 

Hak forårsløgene fint.

Pinjekernerne ristes gyldne på en tør, varm pande.

Drys forårsløg, pinjekerner og mynteblade over salaten. Dryp salaten med lidt appelsinsaft, olivenolie og evt. lidt saft fra granatæblet. Spis salaten med det samme.

Ingredienser

1 stor håndfuld rucola
3 solmodne, søde usprøjtede appelsiner
½-1 granatæble, kernerne heraf 
2 forårsløg
50-75 g pinjekerner
1 håndfuld friske mynteblade
koldpresset jomfruolivenolie