Gå til sygdomsliste

Asiatisk kålsalat

Hurtig tilberedning
Portioner: 4
  •  
    God ved kvalme
  •  
    God ved smagsforandringer

Lækker vegetarisk salat af hvidkål, rødkål og gulerod med jordnødder og sesamfrø, der er vendt i en lime-ingefærdressing.


Sådan gør du:

Snit rødkål, hvidkål, skrællet gulerod og forårsløg i papirtynde strimler, og bland dem sammen i en skål.

Hak jordnødderne groft, og rist dem på en tør pande sammen med sesamfrøene. Lad dem køle af, og bland dem i salaten. 

Hak citrongræsset helt fint, og kom det i salaten sammen med revet limeskal og frisk koriander, som enten hakkes fint eller bruges som hele blade.

 Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen, og vend den i salaten. Lad salaten trække et øjeblik, inden den serveres.

Ingredienser

250 g rødkål
250 g hvidkål
2 store gulerødder
2-3 forårsløg, efter smag
1 god håndfuld usaltede jordnøddekerner uden skal
3 spsk sesamfrø
1 stængel citrongræs
revet skal af 1-2 usprøjtede
limefrugter
1 lille bdt frisk koriander


Dressing

saft af ½ økologisk limefrugt
2 spsk sesamolie
2 spsk koldpresset jomfruolivenolie
2 spsk sød chilisauce
1-2 spsk sojasauce
2-3 spsk friskrevet ingefær, efter smag