Gå til sygdomsliste

Avocadosalat med tomat og basilikum

Hurtig tilberedning
Portioner: 4

Vegetarisk salat med frisk basilikum, avocado, rødløg og tomat, som klæder hinanden perfekt. Salaten er bedst om sommeren, hvor de danske tomater er solmodne.


Sådan gør du:

Skær avocadoerne i halve, og fjern sten og skal. Skær avocadokødet i smalle både, og læg dem på en tallerken.

Skær tomaterne i smalle både, og læg dem sammen med avocadoen. Pil rødløget, og skær det i smalle både. Fjern kernerne fra peberfrugten, og hak den fint. Fordel begge dele over avocado og tomater. 

Dryp med olie og citronsaft, drys med salt og peber, og fordel derefter masser af frisk basilikum over salaten. 

Servér med det samme.

Ingredienser

2 modne, men faste avocadoer
4-6 solmodne tomater
1 rødløg
½ grøn peberfrugt
koldpresset jomfruolivenolie
½ citron, saft af
frisk basilikum
flagesalt
sort peber, friskkværnet