Gå til sygdomsliste

Bagte rodfrugter med persille og hvidløg

Portioner: 3-4

Knoldselleri er fantastisk at bage i ovnen sammen med andre rodfrugter. I denne vegetariske opskrift bruger vi knoldselleri, persillerod og rødløg, men du kan bruge de rodfrugter, du har.


Sådan gør du:

Tænd ovnen på 150 grader. Skræl rødløgene, og skær dem i kvarte. Skræl og skær rodfrugterne i grove tern på ca. 2x2 cm.

Læg rødløg og rodfrugter i et ildfast fad, og vend det hele godt rundt sammen med honning, eddike, olie, hakket hvidløg, salt og peber, og bag i ovnen i 40 min.

Tag rodfrugterne ud af ovnen, og smag dem evt. til med ekstra salt og peber. Skyl og hak persillen, og vend den med de bagte rodfrugter.

Tip:

Du kan bruge de rodfrugter, du bedst kan lide, og som du har til rådighed. F.eks. kartofler, rødbeder, gulerødder og pastinak.

Ingredienser

300 g knoldselleri
2 persillerødder
2 rødløg
1 spsk honning
3 spsk æbleeddike
2 spsk koldpresset rapsolie
2 fed hvidløg, hakkede
salt og peber
1 lille bdt bredbladet persille