Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Denne bønnesalat er inspireret af det italienske køkken. Salaten har en dejlig umamismag fra de bagte tomater, syre fra dressingen, cremet konsistens fra bønnerne kombineret med det skarpe og sprøde fra forårsløgene.Du kan servere salaten som forret, som frokostret med en skive fuldkornsbrød til eller som tilbehør til aftensmaden. Den smager dejligt til f.eks. fisk, fjerkræ og madtærter. Limabønnerne - der også hedder butter beans - kan også købes klar til brug på dåse eller brik, hvis det skal gå ekstra hurtigt.
Udblød bønnerne i koldt vand natten over. Skift vandet, og tilsæt grøntsagsbouillon. Kog bønnerne i grøntsagsbouillonen i ca. 30 minutter, så de stadig har lidt bid. Hæld lagen fra bønnerne, og sæt dem til afkøling.
Skyl cherrytomaterne, og læg dem i et ovnfast fad - fordel dem, så de ikke ligger ovenpå hinanden. Tilsæt lidt olivenolie, salt og peber, og bag ved 200 grader, indtil de er let gyldne på toppen. Det tager 30- 40 minutter.
Skær evt. tomaterne i mindre stykker.
Rens forårsløgene, og snit dem fint.
Bland dressingen og smag den til. Tilsæt de afkølede bønner, tomater og forårsløg, og bland det sammen.
Du kan bruge soltørrede tomater i olie i stedet for de bagte cherrytomater. Du skal bruge ca. 100 gram - olien fra de soltørrede tomater kan bruges til dressingen.
Forårsløgene kan erstattes med et bundt hakket basilikum.
100-150 g tørrede limabønner/butter beans (svarer til 250-400 g tilberedte)
1 terning grøntsagsbouillon (eller en suppevisk)
2-300 g cherrytomater
3-4 forårsløg (ca.100 g)
Olivenolie
Salt og peber
Dressing
2 spsk olivenolie
1 spsk hvidvinseddike
1 tsk dijonsennep
1 tsk flydende honning
Salt og peber
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17