Gå til sygdomsliste

Bønnesalat

Portioner: Hovedret til 2 pers. / Tilbehør til 4 pers.
Bønnesalat

Denne bønnesalat er inspireret af det italienske køkken. Salaten har en dejlig umamismag fra de bagte tomater, syre fra dressingen, cremet konsistens fra bønnerne kombineret med det skarpe og sprøde fra forårsløgene.Du kan servere salaten som forret, som frokostret med en skive fuldkornsbrød til eller som tilbehør til aftensmaden. Den smager dejligt til f.eks. fisk, fjerkræ og madtærter. Limabønnerne - der også hedder butter beans - kan også købes klar til brug på dåse eller brik, hvis det skal gå ekstra hurtigt. 


Sådan gør du:

Udblød bønnerne i koldt vand natten over. Skift vandet, og tilsæt grøntsagsbouillon. Kog bønnerne i grøntsagsbouillonen i ca. 30 minutter, så de stadig har lidt bid. Hæld lagen fra bønnerne, og sæt dem til afkøling.

Skyl cherrytomaterne, og læg dem i et ovnfast fad - fordel dem, så de ikke ligger ovenpå hinanden. Tilsæt lidt olivenolie, salt og peber, og bag ved 200 grader, indtil de er let gyldne på toppen. Det tager 30- 40 minutter.

Skær evt. tomaterne i mindre stykker.

Rens forårsløgene, og snit dem fint.

Bland dressingen og smag den til. Tilsæt de afkølede bønner, tomater og forårsløg, og bland det sammen.

Tip:

Du kan bruge soltørrede tomater i olie i stedet for de bagte cherrytomater. Du skal bruge ca. 100 gram - olien fra de soltørrede tomater kan bruges til dressingen. 

Forårsløgene kan erstattes med et bundt hakket basilikum. 

Ingredienser

100-150 g tørrede limabønner/butter beans (svarer til 250-400 g tilberedte)

1 terning grøntsagsbouillon (eller en suppevisk)

2-300 g cherrytomater 

3-4 forårsløg (ca.100 g) 

Olivenolie

Salt og peber

Dressing

2 spsk olivenolie

1 spsk hvidvinseddike

1 tsk dijonsennep

1 tsk flydende honning

Salt og peber