Gå til sygdomsliste

Brune ris med sesam, pistacienødder og syltet ingefær

Portioner: 4
  •  
    God ved smagsforandringer

Vegetarisk tilbehør. Disse stegte brune ris smager dejligt til et stykke stegt eller bagt fisk eller kylling. 


Sådan gør du:

Kog risene efter anvisningen på posen. Rist sesamfrøene på en tør, varm pande. Pil og hak løget fint.

Rist pistacienødderne på en tør, varm pande. Kom en smule olivenolie på, og tilsæt finthakket løg. Lad det stege i et par minutter, hvorefter sesamfrøene og de brune ris tilsættes. Steg risene igennem i nogle minutter. Tilsæt finthakket, syltet ingefær og steg yderligere et par minutter. Smag risene til med salt.

Tilsæt lige inden serveringen fintrevet limeskal og lidt friskpresset limesaft efter smag.

De stegte ris smager for eksempel godt til laks med sesamcrust:

Laks med sesamcrust

 

 

Ingredienser

2 dl brune ris
½ dl sesamfrø
1 stort bananskalotteløg eller 1 almindeligt løg
1 dl pistacienøddekerner
koldpresset jomfruolivenolie
4-5 kugler syltet ingefær
1 økologisk limefrugt, fintrevet skal og lidt saft af (kan du ikke få en økologisk lime, så brug kun saften)
flagesalt