Gå til sygdomsliste

Dhal med raita

Portioner: 2
Fryseegnet
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    Energiindhold kan øges
  •  
    Let at synke

Dahl er en tyk, cremet indisk bælgfrugtsuppe eller grød. Her er den med løg og aubergine og konsistensen er som en blød grød. Du kan bruge blomkål, svampe, squash, tomater eller blot rigeligt med løg i stedet for aubergine. Dahlen kan spises som hovedret, men den er også fantastisk som tilbehør. Opskriften er til 2-3 personer.


Sådan gør du:

Skyl linserne, og kog dem i 4 dl vand 15-20 minutter, til de er helt udkogte. Skær auberginen i små tern, og steg dem i rigeligt olie i 10-15 minutter. Hak løg og hvidløg, og rist det med auberginen. Tilsæt karry, spidskommen og cayennepeber, og lad det stege kort. Tilsæt de kogte linser og det kogevand, der er tilbage. Lad dahlen koge i ca. 30 minutter. Tilsæt 1-2 dl vand undervejs, så den ikke sætter sig. 

Tip:
  •  
    Energiindhold kan øges

Hvis du skal have flere kalorier, så tilsæt 2 dl piskefløde i stedet for 1-2 dl vand.

Smag dahlen til med salt undervejs og inden servering. Rør yoghurten med mynte, ingefær og spidskommen, og smag raitaen til med citron og salt.


Top dahlen med mangoskiver, der er vendt med lidt citronsaft og mynte, og server med raita og ris eller brød.

Tip:

Raita kan laves med koriander, persille eller spinat i stedet for mynte.

Tip:

Røde linser koger helt ud og giver både smag og en dejlig, tyk konsistens. Du kan også bruge røde linser til at jævne med, f.eks. i en klassisk kylling i karry.

Ingredienser

1 1/2 dl røde linser (det er vigtigt at bruge røde og ikke grønne linser, da de grønne ikke koger ud)
4 dl vand
1 aubergine
olie til stegning
1 løg
3 fed hvidløg
2 spsk madraskarry
1 tsk spidskommen
1/4-1/2 tsk cayennepeber (eller efter smag)
1-2 dl vand
salt


Raita

2 dl yoghurt naturel
1 spsk mynte, finthakket
1 tsk ingefær, revet
1 tsk stødt spidskommen
2 spsk citronsaft
salt


Tilbehør

1 mango, i skiver
citronsaft
lidt frisk mynte
fuldkornsris eller groft brød