Gå til sygdomsliste

Fennikelsalat med granatæble, æble og valnødder

Hurtig tilberedning
Portioner: 4

Vegetarisk salat. Fennikels lette lakridssmag giver en frisk salat sammen med rucola og de syrlige, let bitre granatæblekerner og søde æbler.


Sådan gør du:

Snit fenniklerne i papirtynde skiver, og skær æblet uden kernehus i helt tynde både. Bland æble og fennikel sammen med rucolaen.

Rist valnødderne gyldne på en tør, varm pande. Tryk hårdt på ydersiden af granatæblet eller pres og rul det hårdt hen over et bræt nogle gange, til kernerne løsner sig. Læg derefter granatæblet i en dyb tallerken, skær det midt over, og ryst kerner og saft ud i tallerkenen. Bland kernerne i salaten. Saften kan drikkes, eller man kan bruge den til dressingen.

Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen, og kom den over salaten. Lad salaten trække et øjeblik, drys med ristede valnøddekerner, og servér salaten.

Ingredienser

2 fennikler
1 stort æble
2 håndfulde rucola
1 håndfuld valnøddekerner
kerner fra ½-1 granatæble, efter smag


Dressing

4 spsk koldpresset jomfruolivenolie
2 spsk kirsebæreddike eller anden frugteddike
½-1 tsk ahornsirup
flagesalt
sort peber, friskkværnet