Gå til sygdomsliste

Fennikelsalat med grønne asparges og tørrede tranebær

Hurtig tilberedning
Portioner: 4

Vegetarisk fennikelsalat med grønne asparges og tørrede tranebær.


Sådan gør du:

Fjern de yderste blade af fenniklen, og skær den i meget fine strimler. Bland olie, citronsaft og flydende honning sammen til en dressing. Smag den til med salt og peber. Hæld dressingen over fenniklen, og lad det stå og trække mens du tilbereder resten af salaten.

Knæk det grove stykke af de grønne asparges, skyl dem, og giv dem et opkog i kogende vand i 1 minut. Lad dem køle af.
Skyl agurken, og skær den i mindre stykker eller skræl flager af den. Skyl og pluk salaten i mindre stykker. Bland alle ingredienser sammen med de marinerede fennikler.

Anret salaten på et fad, og drys med tørrede tranebær.

Tip:

Salaten er velegnet til laks, hvid fisk og kylling.

Variationer:

– Tilsæt finsnittet spidskål
– Tilsæt finsnittet forårsløg eller rødløg
– Tilsæt radiser i tynde skiver
– Tilsæt salattern eller frisk mozzarella

Som hovedret:

Lav nogle bagekartofler i ovnen (ca. 1 time ved 200 grader). Bland en urtecreme af fromage frais, friske hakkede krydderurter, citronsaft, salt og peber. Tilbered laksesteaks eller hvid fisk i ovnen. Servér sammen med salaten, og du har en hovedret.

Ingredienser

1 salathoved eller to hjertesalathoveder
100 g napolitana salatmix
1 bdt grønne asparges
½ agurk
1 fennikel
35 g tørrede tranebær
2 spsk rapsolie
1 tsk flydende honning
1 citron
salt og peber