Gå til sygdomsliste

Græskarsuppe med æblecider

Hurtig tilberedning
Portioner: 4
Fryseegnet
  •  
    Energiindhold kan øges
  •  
    Let at synke

Græskarsuppe er sødmefuld og god mad. Du kan bruge enten hokkaido eller butternutsquash til den vegetariske suppe.


Sådan gør du:

Tænd ovnen på 150 grader. Pil og hak skalotteløg og hvidløg, og steg dem ved svag varme i en gryde, i olie, til de er glasklare. Skær græskarkødet i stykker a ca. 1 cm, og kom dem i gryden. Tilsæt cider og bouillon, og lad det simre i 25 minutter, til græskarret er mørt. 

Tip:
  •  
    Energiindhold kan øges

Hvis du skal spise mad med højt energiindhold, kan du erstatte 4-5 dl af bouillonen med piskefløde. Alternativt kan du røre energipulver i en portion af den færdige suppe.

Servér evt. også suppen med en skefuld cremefraiche, drænet yoghurt eller gavmilde dråber raps- eller olivenolie.

Smag til med salt, peber og eddike, så der en god balance.

Rist græskarkernerne i en forvarmet ovn ved 150 grader i 10-15 minutter, indtil de 'puffer' op og bliver gyldne.

Servér suppen med brød til, og drys de sprøde græskarkerner i suppen, når du serverer den – ikke før.

Tip:
  •  
    Let at synke

Hvis suppen skal være meget let at synke, kan du undlade græskarkernerne på toppen. Giv evt. en skefuld cremefraiche til i stedet.

Tip:

Hvis der er rå græskar tilovers, så prøv at lave græskar-kartoffelmos, eller bag græskarret i store terninger sammen med rodfrugter i ovnen, f.eks. som tilbehør til kød eller fisk. Vær blot opmærksom på, at græskar tilfører en del sødme til den ret, det kommer i.

Ingredienser

2 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 spsk koldpresset rapsolie
400 g skrællet græskar (butternut eller hokkaido)
2 dl tør æblecider
1,2 l grøntsagsbouillon (kan erstattes med vand)
salt og peber
2 tsk æblecidereddike


Tilbehør

40 g græskarkerner
groft brød