Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Græskarsuppe er sødmefuld og god mad. Du kan bruge enten hokkaido eller butternutsquash til den vegetariske suppe.
Tænd ovnen på 150 grader. Pil og hak skalotteløg og hvidløg, og steg dem ved svag varme i en gryde, i olie, til de er glasklare. Skær græskarkødet i stykker a ca. 1 cm, og kom dem i gryden. Tilsæt cider og bouillon, og lad det simre i 25 minutter, til græskarret er mørt.
Hvis du skal spise mad med højt energiindhold, kan du erstatte 4-5 dl af bouillonen med piskefløde. Alternativt kan du røre energipulver i en portion af den færdige suppe.
Servér evt. også suppen med en skefuld cremefraiche, drænet yoghurt eller gavmilde dråber raps- eller olivenolie.
Smag til med salt, peber og eddike, så der en god balance.
Rist græskarkernerne i en forvarmet ovn ved 150 grader i 10-15 minutter, indtil de 'puffer' op og bliver gyldne.
Servér suppen med brød til, og drys de sprøde græskarkerner i suppen, når du serverer den – ikke før.
Hvis suppen skal være meget let at synke, kan du undlade græskarkernerne på toppen. Giv evt. en skefuld cremefraiche til i stedet.
Hvis der er rå græskar tilovers, så prøv at lave græskar-kartoffelmos, eller bag græskarret i store terninger sammen med rodfrugter i ovnen, f.eks. som tilbehør til kød eller fisk. Vær blot opmærksom på, at græskar tilfører en del sødme til den ret, det kommer i.
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
2 spsk koldpresset rapsolie
400 g skrællet græskar (butternut eller hokkaido)
2 dl tør æblecider
1,2 l grøntsagsbouillon (kan erstattes med vand)
salt og peber
2 tsk æblecidereddike
40 g græskarkerner
groft brød
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17