Gå til sygdomsliste

Grød af knækkede rugkerner med kål og vesterhavsost

Portioner: 4
  •  
    Let at synke

Denne grød fungerer som en opgraderet, vegetarisk risotto. Rugkernerne (foto) er sundere og har mere smag end risotto-ris. Det er lækkert, når der i en grød som denne er forskellige konsistenser, så man hele tiden får nye smagsoplevelser. 


Grød:

Skræl løget og skær det i fine tern. Sauter løget i en gryde sammen med olien. Tilsæt rugkernerne og derefter øllet. Kog øllet ind til næsten ingenting, og tilsæt så vandet. Drys med salt, og kog grøden i 35-40 minutter ved middel varme, rør jævnligt rundt.

Fyld:

Skær spidskålen i meget fine strimler og skyl dem. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Skræl løget og snit det fint. Skær porren i halve ringe og skyl dem. Hak vesterhavsosten i stykker på 3 mm.

Servering:

Varm grøden og juster konsistensen med mere vand eller grønsagsbouillon. Den skal være lidt flydende, men vær opmærksom på, at grøntsagerne også smider noget væske, når de bliver tilberedt. Tilsæt kål, gulerødder, løg, porre og vesterhavsost. Smag til med salt, peber, olie og evt. lidt eddike. Servér grøden i varme tallerkner.

Grød

1 løg
2 spsk koldpresset olie
3 dl knækkede rugkerner
1 dl lys øl
1 l vand eller grøntsagsbouillon
salt


Fyld

1 spidskål eller palmekål
2 gulerødder
2 løg
1 porre
100 g vesterhavsost