Gå til sygdomsliste

Grønkål i karry med tørret frugt og nødder

Hurtig tilberedning
Portioner: 4

Indisk, vegetarisk krydret grønkåls-karry med figner, cashewnødder og kokosmælk. Skøn som den er eller sammen med groft brød, ris eller pasta, gerne i fuldkornsudgave. 

 


Sådan gør du:

Klip eller skær fignerne i strimler. Rist cashewnødderne på en tør, varm pande.

Varm olivenolien op i en sauterpande, kom karry og gurkemeje i, og steg krydderierne godt igennem. Tilsæt de strimlede, tørrede figner, cashewnødder, kanel og kardemommekapsler, og lad det hele stege igennem i et par minutter.

Skær den værste stok fra grønkålen, og snit den i fine strimler. Tilsæt den til blandingen i sauterpanden og lad det hele stege kort, til grønkålen begynder at falde lidt sammen. Hæld kokosmælken ved, og lad det hele småkoge i 3-4 minutter. 

Fjern kanelstænger og kardemommekapsler før du serverer - eller tag dem fra, når du spiser. 

 

Tip:

Servér karryretten som den er eller sammen med groft brød, ris eller pasta, gerne i fuldkornsudgave.

Ingredienser

8-10 tørrede figner
1 håndfuld cashewnødder
koldpresset jomfruolivenolie
2 tsk karry
½-1 tsk gurkemeje
2 stænger hel kanel a 5 cm
10 kardemommekapsler
400 g grønkål
1 ds kokosmælk