Gå til sygdomsliste

Grønkålssalat med abrikoser og ristede pinjekerner

Hurtig tilberedning
Portioner: 4

Sprød, vegetarisk salat af grønkål, æbler, tørrede abrikoser, ristede pinjekerner og birkes.

 


Sådan gør du:

Skær stokken fra, og hak grønkålen fint. Snit rødkålen i fine strimler. Skræl og snit guleroden i fine strimler. Skær æblet uden kernehus i fine tern. Bland de fintsnittede grøntsager sammen i en skål. Klip eller skær abrikoserne i strimler, og tilsæt dem.

Rist pinjekerner og birkes gyldne på en tør, varm pande. Lad pinjekernerne køle af, og kom dem i salaten sammen med finthakket forårsløg og mynte.

Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen og vend den i salaten. Lad salaten trække et øjeblik, inden den serveres.

Ingredienser

300 g grønkål
150 g rødkål
1 gulerod
1 æble
10 usvovlede abrikoser
75 g pinjekerner
2 spsk lyse birkes
4 forårsløg
4-5 spsk frisk mynte, finthakket 


Dressing

6-8 spsk koldpresset jomfruolivenolie
2-3 spsk sherryeddike, efter smag
1-2 tsk akaciehonning eller mere, efter smag 
1 spsk gule sennepsfrø