Gå til sygdomsliste

Grønkålssalat med pærer og valnød

Hurtig tilberedning
Portioner: 2

Grønkål behøver ikke så meget ståhej.  Den gør sig godt i en enkel vegetarisk salat som denne med valnødder, pærer og en mild dressing.


Sådan gør du:

Pluk grønkålen ud i mindre stykker, og snit det fint med en skarp kniv. Kom kålen op i en skål. Skræl skalotteløget, og skær det i meget tynde ringe. Skyl pæren, skær kernehuset ud, og skær pæren i tynde både.

Pisk en dressing sammen af rapsolien og eddiken, og smag den til med salt og peber. Vend dressing og salat sammen, lad det trække et par min, så kålen suger dressingen til sig.

Rist valnødderne på en tør pande, knus dem let, og drys ud over grønkålssalaten.

Ingredienser

200 g grønkål, ribbet
1 skalotteløg
1 pære
1 tsk koldpresset rapsolie
2 tsk pæreeddike, æbleeddike eller æblecidereddike
salt og peber
25 g valnøddekerner