Gå til sygdomsliste

Grønne falafler med syrlig kålsalat

Portioner: 4
Fryseegnet
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    God ved kvalme

Lækker vegetarisk ret. I disse smukke grønne falafler får kikærterne selskab af ærter og broccoli. En god måde at få lidt ekstra grøntsager indenbords! Lav en stor portion og frys falafler ned til travle dage.


Dag 1:

Hæld kikærterne i en skål, og hæld rigeligt koldt vand over dem. Put låg eller film på, og sæt dem i køleskabet natten over.

Dag 2:

Hæld vandet fra kikærterne, og blend kikærter, persille, ærter, broccoli, løg, hvidløg og spidskommen til en halv-grov masse. Krydr med salt. Form falafelfarsen til kugler, gerne med en isske, og steg falaflerne i rigeligt olie på en sliplet-pande. De skal have 4-6 minutter i alt. Dryp dem af på køkkenrulle.

Kog imens eddike, sukker og fennikelfrø op i en kasserolle, til sukkeret er smeltet. Snit rødkål og spidskål fint. Snit gulerødderne i skrå skiver. Hæld den varme lage over rødkålen, og lad den trække i 10 minutter. Vend den snittede spidskål med lynsyltet rødkål og gulerodsskiver.

Chilisauce: Rør hvidløg, chili, tomatpuré, sukker, eddike og olie sammen, og smag til med salt. Chilisaucen kan holde sig i op til 1 uge i køleskabet, og er skøn til stegt kød, i sandwich, eller med stegte grøntsager.

Varm pitabrødene i ovnen efter anvisning på pakken, og servér falaflerne med lune pitabrød, kålsalat, chilisauce, citron og yoghurt. I disse smukke grønne falafler får kikærterne selskab af ærter og broccoli. En god måde at få lidt ekstra grøntsager indenbords! Lav en stor portion og frys falafler ned til travle dage.

Tip:

Du kan bruge rester af kogte grøntsager i stedet for de dampede broccoli. Rosenkål, ærter, broccoli, gulerødder eller andre dampede grøntsager, der ikke er for vandholdige, kan bruges i falafelfarsen.

Tip:

Hvis du ikke har tid eller overskud til at lave chilisauce, så kan du sagtens købe en færdig chilisauce. Vælg f.eks. sambal olek.

Falafler

300 g kikærter
2 håndfulde bredbladet persille, plukket
100 g ærter (optøede fra frost)
200 g dampet broccoli
1 lille løg
2 fed hvidløg
2 tsk stødt spidskommen
salt
rigeligt med olie til stegning


Salat

2 dl eddike
1 dl sukker
1 tsk fennikelfrø
1/2 rødkål
1 spidskål
200 g snack gulerødder
salt


Tilbehør

fuldkorns-pitabrød
chilisauce, købt eller hjemmelavet (se opskriften nedenfor)
citronbåde
yoghurt naturel


Chilisauce

2 fed hvidløg, presset
2 spsk tørrede chiliflager
2 spsk koncentreret tomatpuré
1 tsk sukker
1 spsk æbleeddike
1/2 dl olivenolie