Gå til sygdomsliste

Hele hvedekerner med friske krydderurter og citrus

Portioner: 4
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    God ved kvalme

Hel hvede giver et groft og mættende vegetarisk tilbehør, du kan bruge, hvor du ville servere pasta, kartofler eller ris. Her er den kogte hvede vendt med citron, friske krydderurter og porre.

 


Sådan gør du:

Udblød hvedekernerne i rigeligt vand natten over.

Næste dag kasseres vandet. Skyl hveden og kog den i frisk vand efter anvisningen på posen. 

vend den færdigkogte hvede med citronsaft og -skal samt masser af friskhakkede krydderurter, lidt sirup og eddike. Smag til med salt og peber, og drys med finthakket porre.

Server hveden, mens den stadig er lun.

Tip:

Hel hvede skal helst spises frisklavet, samme dag som du tilbereder den. Kommer du den i køleskabet, bliver den nemt temmelig hård i konsistensen.

Ingredienser

3 dl hel hvede
1 økologisk citron,fintrevet skal og lidt saft af
1 stor håndfuld friske krydderurter efter smag
1 spsk ahornsirup
1 spsk sherryeddike eller anden kraftig eddike
¼-½ porre
flagesalt
sort peber, friskkværnet