Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Klassisk, vegetarisk kartoffelsalat i en cremet karrydressing, her også med spinat.
Skræl kartoflerne hvis det er nødvendigt, kog dem, og lad dem afkøle helt (kan evt. gøres dagen før).
Skær kartoflerne i mindre stykker. Skyl agurken, fjern kernerne, og skær den i tern. Skær løget i tynde ringe eller små tern. Skyl og hak spinaten fint. Skyl og klip purløget fint.
Bland dressingen af fromage frais/cremefraiche, mayonnaise, citronsaft, sennep, karry og sukker. Smag dressingen til med salt og peber. Vend alle ingredienserne sammen med dressingen.
Pynt med det sidste purløg.
Hvis du skal spise mad med højt kalorieindhold, kan du undlade agurk og evt. også spinat. Brug cremefraiche 38 % til dressingen og erstat de 50-100 gram af en god (gerne købt) mayonnaise lavet på æggeblommer.
– Brug persille eller dild i stedet for purløg
– Brug dijonsennep i stedet for sød sennep
– Bland finhakket hvidløg i dressingen
– Tilsæt sukkerærter, der er blancheret 1-2 minutter i kogende vand, afkølet, og skåret i mindre stykker
Kartoffelsalaten er god til kød, fjerkræ og fisk. Servér den f.eks. sammen med en god bøf og en salat af friske grønne asparges, salatblade, cherrytomater, salattern, græskarkerner.
1 ½ kg kartofler
100 g frisk spinat
½ - 1 agurk
1 rødløg
1 bdt purløg
1 - 2 tsk citronsaft
250 g fromage frais eller cremefraiche
2 spsk mayonnaise
1 tsk sød fransk sennep
2 - 3 tsk karry
½ - 1 tsk sukker
salt og peber
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
Fax: 35 25 77 01
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17