Gå til sygdomsliste

Kartoffelsuppe med rugbrødscroutoner

Hurtig tilberedning
Portioner: 2
Fryseegnet
  •  
    Energirig
  •  
    Mild og blød
  •  
    Let at synke

En blid, smagsneutral suppe, der samtidig har en ensartet og blød konsistens. Brødcroutonerne giver lidt knas på toppen - undlad dem, hvis din mad skal være meget synkevenlig.

 


Sådan gør du:

Rengør porre og kartofler, og skær i mindre stykker.  Svits porren i olie i en gryde. Tilsæt kartofler og bouillon, bring det i kog, og lad suppen koge under låg i ca. 15 minutter.

Rør piskefløde og skyr til en blød masse, og tilsæt det til suppen under omrøring. Blend suppen, og smag til med salt og peber.

Pynt eventuelt suppen med rugbrødscroutoner ved servering.

Rugbrødscroutoner:

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Pensl en skive rugbrød med olie, drys med lidt salt, og skær rugbrødet i små tern. 

Fordel rugbrødsternene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 8 minutter. 

 

Tip:

Du kan lave en større portion af suppen og fryse den ned portionsvis til nemme måltider.

Ingredienser

1 lille porre

2 mellemstore kartofler (ca. 150 g)

2 spsk olie

3 dl bouillon

½ dl piskefløde 38 %

½ dl skyr

salt og peber


rugbrødscroutoner

1 skive rugbrød

1-2 spsk olie

salt