Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
Det kan være rigtig dejligt med kold suppe på varme dage - eller hvis du har kvalme eller ikke har lyst til varm mad. Agurk giver en mild og sommerlig suppe.
Den vegetariske suppe er nem at lave, men skal trække i mindst en time i køleskabet, før den er klar.
Skyl og skær agurken i tern. Skyl ærterne under koldt vand. Blend agurken og ærterne sammen med yoghurten og spidskommen.
Erstat sødmælksyoghurten af drænet yoghurt eller en blanding af cremefraiche og skyr, hvis du skal spise mad med højt kalorieindhold. Spis suppen uden rugbrødscroutoner, evt. med lidt ristede, hakkede nødder i stedet.
Smag suppen til med salt, peber og citronsaft. Lad den stå på køl i mindst 1 time.
Pluk rugbrødet i mindre stykker og vend det i olie. Rist det i ovnen på bagepapir på 180 grader i ca. 15 minutter. Skyl brøndkarsen.
Anret suppen i glas eller skåle og drys med rugbrødscroutonerne og brøndkarsen på toppen.
Hvis din mund er meget sart, kan du undlade citronsaften og spidskommen. Spar også på salt og peber. Så bliver suppen helt mild.
Undlad evt. også rugbrødscroutonerne til.
Suppen er ideel som en forret eller en let frokost. Server groft brød til. Du kan også tilsætte ekstra fyld, f.eks. stegt kylling, rejer eller broccoli, så får du en meget mættende suppe. Spis groft brød til.
1½ agurk
200 g frosne ærter
4 dl sødmælksyoghurt naturel
1 knsp spidskommen (kan undlades)
salt og peber
1 citron
2 skiver rugbrød
2 spsk rapsolie
1 bdt brøndkarse
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17