Gå til sygdomsliste

Krydret fennikelsalat med hvidkål, æble, chili og lakridsrod

Portioner: 4
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    God ved kvalme

Dukkah er et traditionelt egyptisk tilbehør, der består af krydderier, nødder og kerner, der hakkes groft sammen. Indholdet kan varieres - her er brugt fennikelfrø, sesamfrø, solsikkekerner, koriander og salt.  Du kan bruge dukkah som smagsgiver og knas i mange retter og salater. Her en krydret vegetarisk fennikelsalat.


Sådan gør du:

Snit fenniklen, hvidkålen og det pillede løg i papirtynde strimler - brug gerne et mandolinjern. Fjern æblets kernehus, og skær æblet i tynde både. Bland det hele i en skål.

Riv lakridsroden helt fint på et skarpt rivejern hen over salaten. Bland citronskal, chili, ingefær og persille i salaten sammen med dukkahen. 

Pisk olivenolie og ahornsirup sammen og smag til med citronsaft. Vend dressingen i salaten. 

Dukkah med fennikel:

Rist alle frø og kerner på en tør pande, til de begynder at tage farve og ryge en smule. Put hele molevitten i en morter og stød det sammen med flagesaltet, til du har en grov blanding.

 

Tip:

Brug dukkahen til salaten her, som drys på supper eller som snack: Sæt en skål dukkah og en skål olivenolie på bordet, og dyp godt brød i olien og derpå i dukkahen. 

Ingredienser

1 stor fennikel
300 g hvidkål
1 rødløg
1 stort æble
½ stang lakridsrod
1 økologisk citron, fintrevet skal af 
½-1 rød chili, finthakket 
2-3 spsk frisk ingefær, fintrevet 
1 håndfuld bredbladet persille, finthakket 
1 spsk dukkah med fennikel (se opskrift og ingredienser nedenfor)


Dressing

4 spsk koldpresset jomfruolivenolie
½-1 tsk ahornsirup
½ citron, saft af


Dukkah med fennikel

2 spsk sesamfrø
2 spsk solsikkekerner
2 spsk fennikelfrø
1 spsk korianderfrø
2 spsk flagesalt