Gå til sygdomsliste

Lun kartoffelsalat

Portioner: 2

Lun vegetarisk kartoffelsalat med bønner, løg og brød.


Sådan gør du:

Skær brødet i grove terninger, læg det på en bageplade, og sæt det i ovnen ved 140 grader i 30 minutter. Skyl og kog kartoflerne i 8-10 minutter i saltet vand. Lad kartoflerne hvile i vandet, til de er møre.

Pil løgene, flæk dem på langs, og skær dem i strimler. Steg løgene ved mellemvarme i smør og rapsolie, til de er glasklare. Tilsæt timian, bønner, sukker, eddike, sennep, salt og peber. Vend kartoflerne i, og lad det hele simre i 5-10 minutter.

Skyl og pluk salaten, så salatbladene er klar til at blive vendt i kartoffelsalaten til sidst.

Vend brødterningerne med kartofler, løg og salatblade, og smag det hele til med salt og eddike.

Ingredienser

2 skiver daggammelt groft brød
400 g små nye kartofler
1 tsk salt
2 nye røde løg
10 g smør
1 spsk koldpresset rapsolie
2 stilke timian
100 g grønne bønner eller hestebønner
1 spsk rørsukker
½ dl æblecidereddike
1 tsk sennep
salt og peber
½ hovedsalat