Gå til sygdomsliste

Melonsalat med blåbær, oliven og basilikum

Hurtig tilberedning
Portioner: 4

Vegetarisk melonsalat. Melonsalat er friskt og saftigt, og gør sig godt som tilbehør til det meste sommermad. Rucola har en skarphed og bitterhed, der matcher den søde melon helt perfekt.


Sådan gør du:

Skær melonen i mundrette stykker. Skyl blåbærrene. Skyl rucolasalat og basilikum, og hak dem groft. Bland det med melon og blåbær.

Tilsæt salattern og oliven (evt. skåret i halve). Rør olie og honning sammen. Dryp blandingen over salaten, og vend det sammen.

Variationer:

– Tilsæt kerner og saft fra ½ granatæble som dressing i stedet for olie og honning
– Tilsæt frisk spinat i stedet for rucola
– Tilsæt ristede pinjekerner eller græskarkerner

Tilbehør:

Servér f.eks. melonsalaten sammen med ovnbagt laks og kartofler, ovnbagte eller kogte.

Du kan evt. lave en blanding af cremefraiche eller fromage frais, stærk sennep og flydende honning og smøre den på toppen af laksen, før den kommer i ovnen.

 

Tip:

Salaten egner sig godt til oksekød, svinekød eller laks. Den er også god sammen med lasagne eller som en del af en brunch.

Ingredienser

600 g melon (f.eks. vandmelon, galiamelon, honningmelon eller netmelon)
100 g rucola
125 g blåbær
1 bdt basilikum
50 g fetaost eller salattern
50 g sorte oliven
½ spsk rapsolie
½ tsk flydende honning