Gå til sygdomsliste

Nordisk kålsalat

Hurtig tilberedning
Portioner: 4

Vegetarisk salat med både hvidkål, rødkål og grønkål. Fennikel og forårsløg giver skarphed og et strejf af lakrids.


Sådan gør du:

Snit rødkål, hvidkål, fennikel, grønkål og forårsløg i papirtynde strimler. Brug gerne mandolinjern til rødkål, hvidkål og fennikel. Bland alle grøntsagerne sammen i en skål.

Rist solsikke- og græskarkernerne på en tør pande ved middel varme, til de begynder at tage farve. Bland kerner, birkes og sennepsfrø i salaten. 

Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til med salt og peber. Vend dressingen i salaten, og lad den trække et øjeblik, før den serveres.

Ingredienser

125 g rødkål
125 g hvidkål
125 g fennikel
50 g grønkål
3 forårsløg
50 g solsikkekerner
50 g græskarkerner
2 spsk blå birkes
1-2 spsk sennepsfrø


Dressing

3-4 spsk æblecidereddike, efter smag
6-8 spsk koldpresset jomfruolivenolie, efter smag
1 tsk flydende honning, efter smag
flagesalt og friskkværnet sort peber