Gå til sygdomsliste

Pasta med squash & tomattopping

Hurtig tilberedning
Portioner: 4
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    God ved kvalme
  •  
    Let at synke
  •  
    Energiindhold kan øges

Denne pastaret er et enkelt og hurtigt lavet vegetarisk ret, der er fantastisk at have på hverdags-repertoiret, fordi den samtidig smager virkelig godt! Squashen giver en blød og cremet sauce. Du kan undlade tomatsalat, når det skal gå rigtig hurtigt, eller toppe med hakkede nødder eller basilikum.


Sådan gør du:

Sæt vand over til pasta. Skær tomaterne i tern, og vend dem med basilikumblade, olivenolie og salt. Lad toppingen trække, mens du tilbereder resten.

Kog pastaen i rigeligt og saltet vand, til den er al dente (se anvisning på pakken). Dræn vandet fra, men gem lidt af det til pastasaucen. Riv squashene på den grove side af rivejernet, snit hvidløget i tynde skiver, og sautér begge dele i lidt olivenolie i en dyb pande. Lad det falde sammen. Kom ricotta, citronskal, 1/2 - 1 dl kogevand og kogte pastaer på panden, og lad det simre sammen i 1 minuts tid. 

Tip:
  •  
    Energiindhold kan øges

Hvis du skal have flere kalorier, kan du udskift ricottaen med mascarpone eller flødeost 70 %. Undlad evt. tomattoppingen.

Smag til med citronsaft og salt. Servér straks toppet med tomatsalat og evt. revet parmesan.

Tip:

Du kan komme spinat i sammen med squashen, for at få ekstra grønt.

Tip:

Ricotta er en italiensk friskost, der fås i større supermarkeder. Kan du ikke skaffe den, kan du bruge mascarpone, flødeost eller cremefraiche.

Ingredienser

400 g tørret fuldkornspasta
salt
2 squash
5 fed hvidløg
olivenolie
200 g ricotta
1 tsk økologisk citronskal, fintrevet
3-4 spsk citronsaft (brug citronen, du har revet skal af)


Topping

400 g modne tomater
1 stor håndfuld basilikum
olivenolie, salt


Tilbehør

evt. parmasanost, revet