Gå til sygdomsliste

Peberfrugtscarpaccio med citron og basilikum

Portioner: 1

En vegetarisk variant af den klassiske forret carpaccio, der traditionelt laves med ultratynde skiver oksekød. Her er i stedet brugt peberfrugt, som bliver mild og lækker, når den grilles i ovnen. 


Sådan gør du:

Skær peberfrugterne i halve, og rens dem for kerner. Læg dem på bageplader på bagepapir med skindsiden opad, og grill dem i ovnen, til skindet er sort. 

Tag peberfrugterne ud af ovnen, og kom dem i en frysepose, hvor de ligger, til de er kølet af. Nu kan skindet nemt fjernes med en lille kniv. 

Bred peberfrugterne ud på en tallerken eller et fad. Dryp med olie og citronsaft, og drys med fintrevet citronskal, basilikum, salt og peber.

Ingredienser

1-2 røde peberfrugter pr. person
Koldpresset jomfruolivenolie
½ citron, saft af 
1 økologisk citron, fintrevet skal af 
1 håndfuld frisk basilikum
flagesalt
sort peber, friskkværnet