Gå til sygdomsliste

Perlerug med kerner, abrikoser og hel kanel

Portioner: 4

Vegetarisk tilbehør. Et stykke stegt eller bagt fisk eller kød behøver ikke andet selskab end disse lækre stegte og krydrede perlerug. 


Sådan gør du:

Kog perlerugen i letsaltet vand i ca. 15-20 minutter. Lad den trække 5 minutter under låg, og hæld det overskydende vand fra.

Pil og hak løget fint. Klip abrikoserne i strimler. Varm olivenolien op i en dyb pande og steg karry og gurkemeje godt igennem. Tilsæt derefter hakket løg, abrikosstrimler, kardemommekapsler, kanel, græskarkerner og frø. Steg det hele i 3-4 minutter, og tilsæt så den kogte perlerug. Steg perlerugen i et par minutter og tilsæt så soja. Rør godt rundt i perlerugen, smag den til med lidt salt og server med det samme.

Brug den stegte perlerug som tilbehør til fisk eller kød.

 

Tip:

Hvis du ikke kan lide at tage de hele kardemommekapsler fra, når du spiser, kan du knuse kapslerne, tage de sorte frø ud og støde dem i en morter, før de tilsættes retten. Brug da færre kapsler - ca. halv mængde.

Ingredienser

250 g perlerug
1 stort løg
20 tørrede, usvovlede abrikoser
koldpresset jomfruolivenolie
ca. 2 tsk stødt karry
ca. 2 tsk stødt gurkemeje
20 hele kardemommekapsler
3 stænger hel kanel a 5 cm
1 dl blandede, ristede græskarkerner og solsikkefrø
½ dl sød sojasauce (ketjap manis)
flagesalt