Gå til sygdomsliste

Radicchio med bagt rødbede og brøndkarse

Portioner: 4

Radicchio er bitter og bagt rødbede ganske sød - derfor går de så fint sammen i denne vegetariske salat. Her er også brøndkarse og æble, og det hele er vendt i en olie-eddikedressing med ahornsirup.  


Sådan gør du:

Skyl og tør rødbeden. Læg den på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag den i ovnen ved 200 grader, til den er mør med bid, ca. 30-45 minutter alt efter størrelse. Tag rødbeden ud af ovnen og kom den i en skål med iskoldt vand - smut skindet af og skær rødbeden i tern. Skær æblet uden kernehus i tern og hak forårsløg eller ramsløg fint. Bland de bagte rødbedetern med æble og finthakket forårsløg.

Bræk radicchioen fra hinanden i hele blade, som fordeles på et fad. Drys blandingen af rødbedetern, æbletern og finthakket forårsløg over salatbladene. Pisk ingredienserne til dressingen godt sammen og smag den til med salt og peber. Dryp dressingen over salaten og pynt salaten med brøndkarse.

Ingredienser

1 rødbede
1 stort æble
2 forårsløg el. 1 håndfuld finthakket ramsløg
1 stort radicchio
brøndkarse til pynt


Dressing

2 spsk rapsolie
2 spsk koldpresset jomfruolivenolie
2 spsk æblecidereddike
1 tsk ahornsirup
salt og friskkværnet sort peber