Gå til sygdomsliste

Rødkålssalat med figner og granatæble

Hurtig tilberedning
Portioner: 4

Denne vegetariske salat vil sagtens kunne sættes på bordet til julemiddagen, hvis du vil erstatte eller supplere de traditionelle syltede rødkål med en frisk kålsalat. 


Sådan gør du:

Snit rødkålen i meget tynde strimler.

Tryk hårdt på ydersiden af granatæblet eller pres og rul det hårdt hen over et bræt nogle gange, til kernerne løsner sig. Læg derefter granatæblet i en dyb tallerken, skær det midt over, og ryst kerner og saft ud i tallerkenen. Bland granatæblekernerne i rødkålen. Saften kan drikkes, eller man kan bruge den i en dressing. 

Klip fignerne eller skær dem i tynde strimler, og bland dem med rødkål og granatæblekerner. Pil og hak skalotteløgene fint. Tilsæt skalotteløgene til salaten sammen med finthakket mynte. Rist græskarkerner og sesamfrø på en tør, varm pande, til de bliver gyldne, og bland dem derefter i salaten.

Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen, og vend den i salaten, som trækker et par minutter, inden den serveres.

Ingredienser

500 g rødkål
½ granatæble, kerner af
10 tørrede figner
2 skalotteløg
1 håndfuld mynte, finthakket 
3 spsk græskarkerner
1 spsk sesamfrø


Dressing

4-5 spsk koldpresset jomfruolivenolie
1-2 spsk sherryeddike, eller efter smag
½ tsk ahornsirup
flagesalt
sort peber, friskkværnet