Gå til sygdomsliste

Rosenkålssalat med æbler, pinjekerner og friske krydderurter

Hurtig tilberedning
Portioner: 4
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    God ved kvalme

Vegetarisk rosenkålssalat. Når de fine små rosenkål skilles i blade, er de lækre og sprøde i en salat. Her med æbler, rødløg, ristede pinjekerner og friske krydderurter. 


Sådan gør du:

Fjern de yderste blade på rosenkålen. Skær stokken af, og bræk rosenkålene i blade, som fordeles på et lille fad. Pil rødløget, og skær det og i tynde både. Befri æblet for kernehuset, og skær æblet i tynde både. Fordel begge dele oven på rosenkålsbladene.

Rist pinjekernerne gyldne på en tør, varm pande, og fordel dem over rosenkålsbladene. Drys med friskrevet citronskal og hakkede krydderurter.

Pisk alle ingredienserne til dressingen sammen, og dryp den over salaten, som serveres med det samme.

Ingredienser

et par gode håndfulde rosenkål
1 lille rødløg
1 stort æble
75 g pinjekerner
1 økologisk citron, fintrevet skal af
1 håndfuld blandet frisk mynte, persille og basilikum, grofthakket 


Dressing

4 spsk koldpresset jomfruolivenolie
2 spsk citronsaft
½ -1 tsk ahornsirup
flagesalt
sort peber, friskkværnet  (eller et lille drys tørret chili)