Gå til sygdomsliste

Rustik gazpacho med rugbrødcroutoner

Hurtig tilberedning
Portioner: 4
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    God ved kvalme
  •  
    Let at synke

Gazpacho er en vegetarisk kold tomat- og peberfrugtssuppe, som er dejligt kølende på en varm sommerdag. Her er det traditionelle hvide brød i suppen erstattet af grove rugbrødscroutoner, der serveres til. 


Sådan gør du:

Skræl agurken, rens peberfrugterne for kerner, og pil løg og hvidløg.

Skær tomater, agurk, peberfrugter og løg i grove stykker, og kom dem i en foodprocessor sammen med resten af ingredienserne. Blend hele molevitten, til du har en grov, tyktflydende suppe. 

Smag den til med salt og peber, og juster den med yderligere sherryeddike eller hvidløg, hvis du vil have mere smæk på smagen.

Spis suppen som den er eller servér med rugbrødscroutoner.

Rugbrødscroutoner:

Skær rugbrødet i små tern. Rist dem gyldne og sprøde i olie på en varm pande, og drys dem med salt. 

Tip:
  •  
    Let at synke

Du kan passere suppen igennem en sigte, hvis du vil have den fuldstændig ensartet i konsistensen. Undlad da også at servere rugbrødscroutoner til. 

Ingredienser

300 g agurk
2 røde peberfrugter
1 løg
500 g tomater
3-5 fed hvidløg, efter smag
½-1 dl koldpresset jomfruolivenolie, efter smag
2-3 spsk. sherryeddike
1 dl vand eller mere efter smag
flagesalt
masser af sort peber, friskkværnet


Rugbrødscroutoner

daggammelt rugbrød
koldpresset jomfruolivenolie 
flagesalt