Gå til sygdomsliste

Salat af hvedekerner gulerødder og havtorn

Portioner: 2

Skøn vegetarisk salat. Kogte hele hvedekerner giver fuldkorn og tyngde i en salat. Her i nordisk udgave med gulerødder og havtorn. Du kan erstatte havtorn af ribs. 


Sådan gør du:

Skyl hvedekernerne under rindende vand, indtil vandet ser klart ud. Kog kernerne i 20 minutter ved lav varme. Tag gryden af blusset, og lad hvedekernerne trække i vandet, til de er møre.

Del gulerødderne på langs, og skær de halve gulerødder i 3-4 stykker. Skær løget i kvarte. Steg gulerødder og løg i rapsolie ved svag varme, til de bliver lyst gyldne. Tilsæt havtorn, eddike og most, og lad det simre i 10 minutter.

Sigt vandet fra hvedekernerne, og vend dem med gulerødder, løg, havtornbær og salaten i blade. Smag til med salt og peber.

Ingredienser

100 g hvedekerner
300 g gulerødder
1 løg
1 spsk koldpresset rapsolie
100 g havtornbær eller ribs
1 spsk æblecidereddike
2 dl koldpresset æblemost
100 g hovedsalat
salt og peber