Gå til sygdomsliste

Sursød asiatisk salat

Hurtig tilberedning
Portioner: 4
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    God ved kvalme

Vegetarisk tilbehør. Sprød salat med gulerødder, agurk, sukkerærter, jordnødder og sesamfrø. Dressingen er på en gang syrlig og sød.


Sådan gør du:

Skræl gulerødderne, og skær dem og agurken, den udkernede peberfrugt og sukkerærterne i tynde strimler eller stave. Bland dem sammen med de finthakkede krydderurter. 

Rist jordnødder og sesamfrø på en tør, varm pande. Hak jordnødderne groft, og bland dem sammen med sesamfrøene i salaten.

Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og smag den til – den skal være syrlig-sød. Vend dressingen i salaten, og lad den trække et par minutter. Drys med finthakkede forårsløg, lige før den serveres.

Ingredienser

gulerødder
½ agurk
1 rød peberfrugt
12 sukkerærter
1 håndfuld koriander, hakket 
1 håndfuld mynte, hakket 
1 spsk sesamfrø
1 håndfuld usaltede jordnøddekerner (uden skal)
2 forårsløg


Dressing

1 spsk mørk sesamolie
2 spsk koldpresset jomfruolivenolie
2 spsk sød chilisauce
½-1 limefrugt, saft af (efter smag)