Gå til sygdomsliste

Syrlig blomkålssalat med krydderurter

Hurtig tilberedning
Portioner: 4
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    God ved kvalme

Vegetarisk tilbehør. Sprød blomkålssalat, der er vendt i en dressing af friske krydderurter blendet med olivenolie, citronsaft, hvidløg og hasselnødder. 


Sådan gør du:

Del blomkålen i bittesmå buketter – eller i lidt større buketter, der så skæres i tynde skiver.

Kom alle ingredienserne til dressingen i en foodprocessor eller lignende, og hak eller blend dem til en lind, men grov dressing. Juster dressingen med citronsaft, olie og salt, til den har den rette syrlige smag. 

Vend blomkålen i dressingen. 

Blomkålssalaten skal spises næsten med det samme - den mister sin sprødhed, hvis den trækker for længe. Derfor er den absolut bedst samme dag.

Ingredienser

½-1 blomkål, alt efter størrelse og appetit


Dressing

1 håndfuld friske krydderurter, f.eks. bredbladet persille, basilikum og citronmelisse
¼-½ dl koldpresset jomfruolivenolie
¼-½ citron, saft af 
1 fed hvidløg
2 spsk hasselnøddekerner
flagesalt