Gå til sygdomsliste

Kylling i karry

Portioner: 4
Fryseegnet
  •  
    God ved kvalme
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    Let at synke

Kyllingen får lov at simre sig mør sammen med citrongræs, limeblade, karrypasta, bouillon og kokosmælk til en lækker asiatisk karryret.


Sådan gør du:

Parter kyllingen i 8-10 stykker. Varm olivenolie i en stor gryde eller sauterpande, og brun kyllingestykkerne godt på alle sider. Pil og skær løget i smalle både. Skær det nederste af citrongræsstænglerne, og snit dem fint.

Tilsæt løg, citrongræs, karrypasta, limeblade og fiskesauce til gryden, og lad det hele stege med i et par minutter.

Hæld så fonden og en dåse kokosmælk på, til kyllingen er dækket. Lad det småkoge under låg i ca. 50 minutter, tilsæt om nødvendigt yderligere kokosmælk.

Drys retten med koriander, chili og jordnødder efter smag. Servér evt. med kogte brune ris eller kogte perlebyg, -rug eller -spelt.

Tip:
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    God ved kvalme

Denne ret er spækket med friske smagsgivere som krydderurter, chili, citrongræs og lime. Det kan være rigtig godt, hvis du har kvalme eller smagsforandringer.

Ingredienser

1 kylling
koldpresset jomfruolivenolie
1 stort løg
2 stængler citrongræs
2 tsk gul karrypasta eller mere efter smag
8 limeblade
3-4 spsk fiskesauce
1 l grøntsags- eller hønsefond
1-2 ds kokosmælk


Topping

koriander, friskhakket 
rød chili, finthakket
saltede jordnødder, grofthakkede 


Tilbehør

kogte brune ris eller perlebyg, -rug eller -spelt