Gå til sygdomsliste

Kylling med ristet citron og hvidløgsfed

Portioner: 4

Saftig og rustik kylling med citron, hele hvidløgsfed og rosmarin.


Sådan gør du:

Skær citronen i skiver, og snit porren i strimler. Steg citron, porre, hele hvidløgsfed (med skal) og rosmarinen (hele kviste) i olivenolie i en stor gryde. 

Partér kyllingen i 8-10 stykker, og brun dem godt i en stor sauterpande. Kom derefter kyllingestykkerne over i gryden til grøntsagerne, og hæld fond på, til kyllingen er næsten dækket. Lad kyllingen simre under låg i cirka 50 minutter. Smag til med salt og peber.

Spis kyllingen med en god grøn salat, brune ris, perlebyg, parboiled spelt eller lignende.

Ingredienser

1 kylling
1 økologisk citron
1 porre
koldpresset jomfruolivenolie
1 lille bdt rosmarin
3-4 fed hvidløg
1-1½ l hønsefond
flagesalt
sort peber, friskkværnet 


Tilbehør

Grøn salat og f.eks. kogte brune ris