Kun 3 pct. af vores indtægter
kommer fra det offentlige.
Dit bidrag er afgørende.
En rigtig sommersalat med stikkelsbær, perlebyg og skvalderkål. Du kan erstatte stikkelsbærrene af æblestykker. Du kan sagtens lave salaten i en vegetarisk udgave.
Klargør bær og grøntsager - halvér stikkelsbærrene, og drys dem med sukker.
Du kan bruge æbler i stedet for stikkelsbær. Fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker, inden de vendes i salaten.
Kom perlebyggen i en sigte, og skyl den under rindende vand, indtil vandet bliver klart. Kom dernæst perlebyggen i en gryde med rigeligt vand, læg låg på, bring gryden i kog, og kog byggen i ca. 20 minutter. Den skal være mør, men stadig have lidt bid. Hæld vandet fra, og lad perlebyggen køle af.
Pluk kyllingen i mindre stykker, og bland den med skvalderkål og perlebyg i en skål. Kom stikkelsbærrene i salaten også.
Snit skalotteløgene fint, og kom dem i en skål. Tilsæt sennep og eddike, og pisk, mens du tilsætter rapsolie lidt ad gangen, det giver en cremet dressing. Smag dressingen til med salt og peber.
Vend det hele sammen, men lidt forsigtigt, så stikkelsbærrene ikke bliver mast, og kyllingestykkerne ikke bliver flået yderligere i stykker. Servér med brød.
100 g stikkelsbær
2 spsk sukker
100 g perlebyg
200 g stegt kylling (rest)
60 g skvalderkål
2 skalotteløg
2 tsk sennep
2 spsk æbleeddike
2 spsk koldpresset rapsolie
salt og peber
Strandboulevarden 49
2100 København Ø
Tlf.: 35 25 75 00
E-mail: info@cancer.dk
CVR: 55629013
EAN numre
Kontakt
Privatlivspolitik
Henvendelser om indsigt i
og sletning af persondata:
Indsigt i persondata
Sletning af persondata
Klager over brug af persondata:
E-mail: dpo@cancer.dk
Professionel og gratis rådgivning
Tlf.: 80 30 10 30
Hverdage kl. 9 - 21
Lør. - søn. kl. 12 - 17