Gå til sygdomsliste

Lynstegt kyllingekød med grønkål og østerssauce

Hurtig tilberedning
Portioner: 2
  •  
    God ved smagsforandringer
  •  
    Energiindhold kan øges

Grønkål i asiatiske klæder! Hvis du vælger fuldkornsnudler eller quinoa som tilbehør, er det lynhurtig og lækker hverdagsmad. Vælger du fuldkornsris, er tilberedningstiden lidt længere. Vent med at salte dine ris, til de er kogt møre. Det forkorter kogetiden.


Sådan gør du:

Hvis du vil servere cashewnødder til, så rist dem på en tør pande, til de har fået lidt farve, og lad dem afkøle.

Skyl grønkålen grundigt, rib den (fjern stilkene) og hak den. 

Tip:

Du kan udskifte grønkål med bok choi, sølvbeder eller spinat. Husk at bok choi og spinat har kortere tilberedningstid end grønkål.

Skær løget i både og hvidløgene i tynde skiver. Brun kødet i olie i en brandvarm wok eller stegegryde. Tag det op. Sautér grønkålen i et par minutter i den varme wok. Kom løg og hvidløg ved, og lad det lige få varmen. Tilsæt sukker, østerssauce og vand, og lad det koge op. Kom kødet tilbage i wokken, og lad det varme igennem.

Servér straks, gerne med et drys ristede cashewnødder og med nudler eller quinoa til.

Tip:
  •  
    Energiindhold kan øges

hvis du skal spise mad med højt energiindhold, kan du undlade nudler og quinoa. Drys i stedet rigeligt med cashewnødder over retten.

Tip:
  •  
    God ved smagsforandringer

Hvis du oplever smagsforandringer, kan det være godt at bruge hvidløg i maden, lige som i denne ret. Det er særligt godt, hvis du oplever, at maden ikke smager af noget.

Ingredienser

400 g kyllingebryst i strimler 
olie til stegning
250 g grønkål
1 stort løg
3 fed hvidløg
1 tsk sukker
1 1/2 dl østerssauce
1/2 dl vand


Tilbehør

evt. 75 g cashewnødder, kogte fuldkornsnudler eller quinoa